Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار ایرنا، امروز سوم خرداد، سی و نهمین سالگرد آزادسازی خرمشهر و جلوه گویایی از تاریخ دفاع مقدس و جهاد آگاهانه و شجاعت مظلومانه مردم ایران است. شهر مقاوم خیزی که پس از ۳۵ روز پایداری در ۴ آبان ۱۳۵۹ به اشغال دشمن درآمد اما سرانجام با ایثار و شهادت و از خودگذشتگی زنان و مردان غیور ایران زمین، پس از ۵۷۸ روز، در سوم خرداد ۶۱  از چنگال متجاوزان آزاد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آزاد سازی خرمشهر در حقیقت یکی از اهداف عملیات بیت‌المقدس بود که از نیمه شب دهم اردیبهشت ۱۳۶۱ با اهداف استراتژیک و تاکتیکی بیرون راندن نیروهای متجاوز به پشت مرزهای بین‌المللی، نشان دادن برتری قدرت سیاسی‌- نظامی و اجتماعی جمهوری اسلامی به عراق و حامیان او در منطقه، انهدام نیروهای متجاوز در منطقه بین غرب کارون تا خط مرزی و آزادسازی خرمشهر از اشغال متجاوزان آغاز شد و با وارد کردن ضربات سهمگین به توان رزمی و روحی نیروهای عراقی در سوم خرداد و با آزادسازی بخشی از حساس ترین مناطق خوزستان و خرمشهر خاتمه یافت.

بر اساس آمارهای منتشر شده توسط سازمان حفظ نشر آثار دفاع مقدس، در جریان آزادسازی خرمشهر حدود ۱۶ هزار نیروی عراقی کشته و زخمی شدند و همچنین ۱۹ هزار نفر نیروی عراقی به اسارت نیروهای ایرانی درآمدند.

ایران در جریان عملیات ۲۶ روزه بیت‌المقدس که به آزادی خرمشهر انجامید ۶هزار شهید و ۲۴ هزار مجروح داد؛ هزینه ای که در اصل تنها برای آزادسازی خرمشهر پرداخت نشد بلکه روز آزادسازی ارزش های ملی و انسانی و مقابله با تجاوز بود.

نقش برجسته زنان در مقاومت و آزادسازی خرمشهر

در رقم زدن تاریخ، زنان و مردان با هم نقش آفرینی دارند؛ اگر چه شدت و ضعف این نقش آفرینی ها در مقاطع مختلف می تواند متفاوت باشد، اما در قصه پر افتخار خرمشهر زنان چهره های پر رنگ نبرد و ایثار بودند.

تا آنجا که مریم مجتهدزاده رئیس سازمان نشر آثار و ارزش های زنان در دفاع مقدس، با تاکید بر این موضوع می گوید: نقش زنان در این واقعه برجسته و پررنگ بود، بطوری که زنان در خرمشهر بخشی از کار تدارکات، امدادرسانی، آذوقه سازی و حتی جنگ در خط مقدم را نیز عهده دار بودند.

رئیس سازمان نشر آثار و ارزش‌های زنان در دفاع مقدس با بیان اینکه ایستادگی زنان در خرمشهر آگاهانه بود، یادآور می شود: فتح خرمشهر فتح ارزش‌های اسلامی بود نه فتح خاک.

نرگس کریمی، مشاور ایثارگران معاونت رییس جمهوری در امور زنان و خانواده هم درباره مقاومت و دوشادوشی زنان با مردان در جبهه های نبرد علیه باطل و آزاد سازی خرمشهر تاکید می کند: زنانی که در جبهه ها بودند خودجوش همپای مردان به میدان مبارزه با دشمن رفتند. زنان و دختران خرمشهری که با تجربه خود از دوران انقلاب کوکتل مولوتوف می ساختند و به جنگ با تانک ها می رفتند و این حضور آنان روحیه رزمندگان را  تقویت می کرد.

وی با یادآوری اینکه نقش زنان همچنین در شناسایی ستون پنجم و همکاری های اطلاعاتی، پشتیبانی رزمندگان، خنثی سازی و امدادگری برکسی پوشیده نیست، خاطرنشان می کند: جنگیدن البته امری مردانه به حساب می آمد ولی آن روزها زنان و  دختران ما در خرمشهر به دفاع پرداختند. اگر چه با مخالفت هایی به جهت ترس از اسارت و تجاوز دشمن مواجه شدند. اما به هر حال جبهه های غرب و جنوب کشور شاهد رشادت های آنان بود و علاوه بر آن اصلی ترین سرمایه های زندگی خویش اعم از همسر، فرزند، برادرف پدر، مادر و اموالشان را هدیه می کردند.

به گفته مشاور ایثارگران معاونت رییس جمهوری در امور زنان و خانواده، از نمونه های بارز حضور زنان در آزادسازی خرمشهر شهیده شهناز محمدی و شهیده شهناز حاجی شاه هستند. از زنان مبارزی که به افتخار جانبازی نائل آمدند هم می توان از خانم ها سکینه و رباب حورسی، نرگس بندری زاده، لیلا حسینی، زهرا حسینی، مژده امباشی، زهره آقا جلیل، نوشین نجار و فاطمه تدین نام برد که هنوز اسوه صبوری و استقامت هستند، نام برد.

در واقع فتح خرمشهر، دفاع مقدس را وارد مرحله نوینی کرد و برای اولین بار از شروع جنگ تحمیلی ایران در موضع قدرت قرار گرفت.

از: فاطمه دهقان نیری

برچسب‌ها انقلاب اسلامی ایران دفاع مقدس معاونت ریاست جمهوری در امور زنان و خانواده عملیات بیت المقدس آزادسازی خرمشهر

منبع: ایرنا

کلیدواژه: انقلاب اسلامی ایران دفاع مقدس معاونت ریاست جمهوری در امور زنان و خانواده انقلاب اسلامی ایران دفاع مقدس معاونت ریاست جمهوری در امور زنان و خانواده عملیات بیت المقدس آزادسازی خرمشهر اخبار کنکور آزادسازی خرمشهر سازی خرمشهر دفاع مقدس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۰۰۴۵۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ترکیب دل‌انگیزی از ایران و عراق و افغانستان

  ناشران حوزه دفاع‌مقدس وپایداری هم دراین نمایشگاه، حضوری مؤثر وچشمگیر دارند.نگاهی به سه ناشر مطرح وتازه‌ترین عناوین ارائه شده‌شان در این نمایشگاه داشته‌ایم تا شما رادرانتخاب کتاب‌های‌تان یاری کرده باشیم. کتاب‌های متنوعی درباره محور مقاومت، از ایران گرفته تا عراق و افغانستان...
 
انتشارات خط مقدم
این انتشارات از ابتدا با کتاب‌هایی در حوزه دفاع‌مقدس کار خود را آغاز کرد اما رفته‌رفته توجه خود را به جبهه مقاومت معطوف کرد و کتاب‌های شاخصی در این زمینه به بازار نشر عرضه کرد. هدایت عالی این انتشارات با حجت‌الاسلام علی شیرازی است که مدتی نماینده ولی‌فقیه در سپاه قدس بود. اکنون نیز شیخ هادی شیرازی مدیریت این انتشارات را بر عهده دارد. خط مقدم امسال با چند عنوان جدید در حوزه نوجوانان به نمایشگاه آمده است. کتاب «پروانه سوم» توسط دفتر ادبیات کودک و نوجوان انتشارات خط مقدم و در ۲۱۲ صفحه منتشر شده است. پروانه سوم روایت داستانی زندگی شهید علیرضا توسلی؛ با نام جهادی ابوحامد است. روایت کتاب از روزهای قبل از شهادت علیرضا توسلی شروع می‌شود. از وقتی که ابوحامد هنوز ابوحامد نشده است؛ یعنی جنگی نبوده که بخواهد برود و نامی جهادی داشته باشد.آن روزها او تماما پدر و همسری مهربان و امن است که تلاش می‌کند برای زندگی‌اش، هنوز قوماندان نشده؛ قوماندان یعنی فرمانده. بچه‌ها و همسر به شدت وابسته‌ او هستند؛ و فاطمه دختر نوجوانش بیشتر از همه وابسته‌ اوست. با آغاز جنگ و درگیری‌های سوریه علیرضا توسلی هم سفرش آغاز می‌شود. و این سفر همراه است با دلتنگی و بی‌قراری و سختی‌هایی برای خانواده. در کتاب پروانه سوم؛ فاطمه دختر نوجوان علیرضا توسلی راوی داستان زندگی پدر و خانواده است. مخاطب پروانه سوم، زندگی علیرضا توسلی و خانواده‌اش را از زاویه دید دختر نوجوانش می‌بیند؛ هنگام حضور پدر و هنگام نبود پدر و شهادتش...علیرضا توسلی فرمانده لشکر فاطمیون در سوریه بود که سال ۹۳ در سوریه به شهادت رسید.
   
انتشارات حماسه یاران (قم) 
انتشارات حماسه یاران، نشری است فعال وپیشرو درعرصه توسعه وترویج دفاع‌مقدس و دارای شبکه ارتباطی فعال میان رزمندگان و جوانان در جهت تقویت، تعمیق و ارتقای فرهنگ جهاد و شهادت در سطح استان قم. این انتشارات بنا دارد این شاخص‌ها را در روند کاری خود داشته باشد؛ توسعه یافته بر مبنای اصول اساسی اسلام و انقلاب اسلامی و اندیشه‌های امام راحل و مقام معظم رهبری؛ نوآور، الگوساز و برخوردار از دانش پیشرفته در تأمین و تولید و تنظیم آثار پژوهشی دفاع مقدس؛ و موثر در توسعه و ترویج فرهنگ دفاع‌مقدس و انقلاب اسلامی.امسال انتشارات حماسه‌یاران کتاب «خانواده ابدی» را به نمایشگاه آورده است. این کتاب روایت یکی از هزاران ترور مردم بی‌گناه توسط منافقین در دهه شصت است.منافقین با تهاجم به خانه محسن اسکندری، مادر خانواده را مقابل چشمِ چهار فرزندش، هدف هشت گلوله قرار می‌دهند. بعد از این حادثه تلخ، پدر خانواده با صبر و بردباری به فرزندانش کمک می‌کند تا شوک ناشی از روز حادثه و شهادت مادر را پشت سر بگذارند. بانویی مومن، مسئولیت فرزندان شهید را برعهده می‌گیرد و با پر کردن جای خالی مادر، زندگی دوباره‌ای به آنها می‌بخشد.

زنی که از دل رنج‌ها به سعادت رسید

انتشارات شهید کاظمی

این انتشارات را جمعی از دوستان و یاران نجف‌آبادی شهید حاج احمد کاظمی در قم تأسیس کردند و در این سال‌ها همواره تلاش داشتند آثار خوب حوزه دفاع مقدس و دفاع از حرم را چاپ و منتشر کنند.این انتشارات امسال با کتاب ارزشمندی با نام «ام علاء» (روایت زندگی‌ ام‌الشهداء فخرالسادات طباطبایی) به نمایشگاه کتاب تهران آمده است. ماجرای کتاب «ام علاء» قصه زندگی زنی است که از دل رنج‌های مختلف به سعادت رسیده است. زنی به‌نام فخرالسادات طباطبایی که درنجف متولد شد و بعد از هم‌جواری با حرم‌امیرالمؤمنین علیه‌السلام و بعد ازبسته‌شدن چشمانش،برای همیشه در کنار حضرت معصومه سلام‌ا...‌علیها آرام گرفت.نویسنده در ایام جوانی دچار یک بیماری می‌شود.در سال‌های شدت‌گرفتن بیماری، ناامیدانه به درگاه خدا التماس می‌کند تا دری را برایش بگشاید و این رنج را تمام کند. درهمان روز‌ها وهفته‌ها به‌طور اتفاقی با شهیدی آشنا می‌شودکه آن شهید عامل پیدایش و ظهور حلقه‌های مفقود زندگی‌اش می‌شود و از دل این روز‌های تلخ و رنج‌آور دریچه‌ای از نور به رویش باز می‌شود. ماجرای شگفت‌آور این آشنایی و اوج این قصه زمانی است که شهید به خواب مؤلف می‌رود ومزار مادرش را نشان می‌دهد. سمیه خردمند، نویسنده کتاب ام علاء، با پیدا کردن مزار مادر شهید و قدم‌زدن در خاطرات وی، غرق در شخصیت این مادر می‌شود.

دیگر خبرها

  • ترکیب دل‌انگیزی از ایران و عراق و افغانستان
  • غزه، نماد شرافت و عزت است/این بار نیز مقاومت پیروز خواهد شد
  • در حکمرانی فضای مجازی دچار ضعف هستیم
  • توان‌افزایی اساتید درس دفاع مقدس و مقاومت در دانشگاه فردوسی مشهد
  • چه شده که زنان در ورزشگاه ها حرف های رکیکی می زنند که تا حالا مختص مردان بود؟
  • اجرای ۳۰ برنامه فرهنگی، هنری و اجتماعی به مناسبت سالروز آزادسازی خرمشهر
  • اولین رنکینگ رسمی فوتسال جهان؛ مردان ایران چهارم، زنان هشتم
  • ضرورت الگوسازی و معرفی بانوان ایثارگر و شهید به نسل جوان
  • استفاده از ظرفیت‌های مردمی در برنامه‌های ۳ خرداد استان مرکزی
  • امیر آراسته: جوانان درس مقاومت را از شهدا فرابگیرند